De bedste hjemmelavede kanelsnegle - til dato.
Jeg bliver altid skuffet når jeg får hjemmelavede kanelsnegle, de er næsten altid tørre og de er aldrig rigtig snaskede som når man køber dem hos bageren.
I min craving efter kanelsnegle begyndte jeg at søge, nettet bugner af opskrifter, men gud hvor ser alle billederne kedelige ud. Med inspiration fra hist og her satte jeg mig derfor til at forsøge, om ikke det var muligt at bage lækre kanelsnegle som faktisk var lækre og snaskede og hvor fyldet blev i sneglen. Døm selv om det lykkedes.
Den oprindelige oprskrift er uden kagecremen, men kagecremen giver bare lige et ekstra niveau.
Tilberedningstid: ca. 2 timer
Ingredienser:
Dejen:
Remonce:
Kagecreme: (kan sagtens undlades)
Fremgangsmåde
Dejen
Kom lunkent vand, gær og sukker i en skål. Lad sukkeret aktivere gæren (tager 5-10 min)
Tilsæt salt kardemomme, æg og mel og ælt dejen sammen
Tilsæt smør og ælt det godt ind i dejen (tager ca. 10 min) til dejen er smidig og blank.
Sæt dejen til hævning, tildækket et lunt sted i 30 min.
Remonce
Rør alle ingredienserne sammen til en ensartet masse. - Gerne på røremaskine eller med håndmixer.
Kagecreme (kan sagtens undlades)
Rør mejsstivelsen ud i en lille smule af mælken så du får en jævning, som skal bruges til tykning af cremen.
Hæld de øvrige ingredienser i en gryde og varm op til det koger.
Tilsæt jævningen lidt efter lidt.
Når det har kogt 1-2 min stilles cremen på køl.
Når dejen er hævet deles den i 2 styker, som rulles ud på bordet. Husk at bruge en del mel, så den ikke hænger fast i bordet. Dejen er elastisk og bør være nem at arbejde med.
Smør nu remonce og evt. creme på ca. 1/2 af dejen, således at når du ruller dejen så er det yderste kun dej.
Skær sneglene ud og læg dem på en bradepande pres dem en smule. (opskriften passer med ca. 2 bradepander - de hæver en del).
Sæt til hævning i 45 minutter, tildækket og lunt.
Pensel med æg og bag i forvarmet ovn 210 grader i 10 min.
Tips: Undgå at alt snasket render ud.
Hvis man ikke lukker sneglens underside, så render alt det lækre creme og remonce ud på bagepladen, og så ender men blot men at have en underlig bolle. Det er derfor vigtigt at lukke bunden af sneglen.
Det gøres let ved at når du ruller dejen, så lad være med at rulle den helt sammen, lad de sidste 2 cm ligge. Når sneglene skæres tages den ekstra "flap" dej og foldes ind under sneglen. På den måd elukkes bunden og alt snasken bliver inde i sneglen under bagning.
Den færdige dej
Remonce og kagecremen smøres på
Dejen rulles, næste helt sammen
Den ekstra dej til at lukke bunden med
Bunden lukkes
Kanelsneglen sættes på bagepladen
Bunden af den færdige kanelsnegl
nam nam. Lækre friske kanelsnegle