INGREDIENSER :
500g skrællede kartofler
150 - 200 g løg
8 æg
Salt og peber
Olie til stegning
FREMGANGSMÅDE :
Skær kartoflerne i tynde stave
Opvarm olien på pande og steg kartoflerne ved kraftig varme
Hak løget groft og hæld det over kartoflerne
Krydr med salt, dæmp varmen og lad det stege under låg. Det får kartoflerne til at svede. Rør i det af og til , indtil kartofler og løg er godt stegte og bløde.
Pisk æggene, ikke for meget
Bland kartoflerne og løget i æggemassen. Opvarm lidt olie på panden, hvor omeletten ikke hænger fast
Kom æggeblandingen på og steg ved middelvarme, rør af og til forsigtigt i det med en ske, så omeletten ikke danner skorpe i bunden og forbliver flydende indeni. Når æggene næsten er stivnede på den ene side, dækkers panden med en flad tallerken og omeletten vendes.
Lad den stege på den anden side