Hvis du tror at spagetti, bolognese er nogen man lige klasker sammen på 10 minutter, så tro om igen. Den helt rigtige smag kommer ved at ragu'en simre i 2-3 timer og stille koger ind.
Men det fede er at det stort set passer sig selv og man kan sagtens lave en kæmpe portion som man fryser. - Gør man det så tager det kun 10 minutter at lave sin bolognese når man skal bruge den.
Bolognesen nedenfor er desuden basisingrediens i ægte italiensk lassagne, så når du har lavet din store portion, er det superlet at lave lasagne.
Denne opskrift kan fint laves som laktose og mælkefri bolognese, ved at mælk erstattes med havredrik.
Tilberedningstid: 1 time (Hvis du har Ragu')
Ingredienser:
FORBEREDELSE
FREMGANGSMÅDE
Du skal starte med at lave en hvid bechamel sovs
Samling af lasagne
Lasagne skal samles i 5-6 lag.
Smør et fad så lasagnen ikke hænger fast.
Start med et tyndt lag Ragu'
Læg behamel sovs på (skal ikke smøres ud)
Drys med revet parmasan
læg lasagne plader
Fortsæt med ragu' osv.
Det sidste lag skal parmasanen først på når lasagnen har været i ovnen.
Sæt herefter i ovnen 20 min ved 200 grader
Drys mad parmasan og lad den vile 10 min inden den serveres.
Opbygningen af lasagne