Tilberedningstid: 30 min + 1 time til hvile
Super lækker italiensk pizza, med den helt rigtige tynde bund, er faktisk ikke svær at lave.
Den originale Napoli pizzabund tager 24 timer at lave, men denne variant kan laves på 90 min og bliver præcist ligeså lækker. Eneste det kræver er lidt tålmodighed når dejen skal æltes.
INGREDIENSER
Pizzadej
7 g tørgær
(eller 30 g alm gær)
2,5 dl varmt vand
2 tsk sukker
500 g mel (Tipo 00)
1 tsk fint salt
2 spk Olivenolie
Tomatsauce
400g hakkede tomater
1 spsk oliven olie
1 spsk tørret oregano
1 tsk fint salt
1/2 tsk cayenne peber
Topping (fri fanatsi)
Tomater
Mozzerella
Skinke
Dadler
Rucolla
Pepperoni
...Hvad man nu har lyst til
Tilberedning
Dejen
Bland gær, vand og sukker i en skål
Lad det trække i ca. 10 min, til gæren er boblet op
Bland mel og salt i en anden (stor) skål
Tilsæt gærblandingen til melet og rør sammen med en gaffel, til dejen samler sig
Tag dejen ud på bordet og ælt dejen til en fast masse
Tilsæt 1 spsk olivenolie og ælt til olien er absorberet
Tilsæt yderligere 1 spsk olivenolie, ælt dejen til den bliver blank og har en elastisk struktur, ca. 5-10 min. (vigtigt at blive ved med at ælte til dejen er blank og ensartet)
Lad dejen hæve tildækket i en skål med et rent fugtigt klæde et lunt sted til dobbelt størrelse (1/2 - 1 time)
Saucen
Mens dejen hæver, blandes alle ingredienser til saucen i en blender/food processor.
Bagning af pizzaen
Hemmeligheden bag en god sprød pizzabund er den meget tynde bund og den temperatur pizzaen bages ved. I Napoli bages en pizza i 60 sekunder ved 400 grader. Det kan man ikke i en almindelig ovn, men man kan stadig opnå samme resultat.
Tænd ovnen på dens maksimale temperatur 250 - 300 grader.
For den bedste sprøde bund, bruges en pizzasten som forvarmes i ovnen.
Del dejen i 4-6 dele som rulles tynde på et bord med rigeligt mel.
Pizzaen skal bages i ca. 3-5 min til den er brun i kanten.
Opbyg pizzaen med dine favorit ingredienser eks:
Tomatsuce, mozarella
Tomatsuce, mozarella - Efter bagning tilsæt tørret skinke, ruccola salat
Tomatsuce, mozarella, stærk pepperoni
eller hvad man nu har lyst til
Tips:
Når du er i gang med at rulle din dej tynd, så husk at holde den dej du ikke bruger tildækket med det fugtige klæde indtil du skal bruge dem, ellers bliver de tørre
Man kan med fordel bygge pizzaen på den varme sten, det giver en ekstra sprød bund
Den hævede dej kan sagtens gemmes 1-2 dage i køleskabet, blot pak den enkeltvist i en plastikpose
Den hævede dej kan gemmes i fryseren i ca 30 dage, og skal blot tøes op i køleskab
Start evt. med et tyndt lag af kartofler der har ligget i hvidløgs olie - inden resten af fyldes kommes på