Tilberedningstid: 30 min + 8 time til hvile
Opskrift til dage med god tid og tålmodighed, ægte napolitansk Unesco fredet opskrift, så fås det ikke bedre.
INGREDIENSER
Pizzadej
0,3 g tørgær
(eller 1 g alm gær)
2,5 dl lunkent vand
425 g mel (Tipo 00)
12,5 g fint salt
Topping
Tomater
Mozzarella
Oliven olie
Tilberedning
Dejen
Bland gær, vand, salt og 10% af melet i en skål og rør sammen
Tilsæt det sidste mel og rør/ælt til dejen har en ensartet struktur (ca. 20 min)
Lad dejen hæve tildækket i en skål et lunt sted (gerne 25 grader) (2 timer)
Hæld dejen ud på bordet, del i klumper af 180-250 g, form til kugle, skal ikke æltes
Læg kuglerne i et fad og lad hæve 6 timer ved stuetemperatur
Når dejen er færdig hævet, formes kuglerne med fingrene til en flad bund med kant
Bagning af pizzaen
Hemmeligheden bag en god sprød pizzabund er den meget tynde bund og den temperatur pizzaen bages ved. I Napoli bages en pizza i 60 sekunder ved 400 grader. Det kan man ikke i en almindelig ovn, men man kan stadig opnå samme resultat.
Tænd ovnen på dens maksimale temperatur 250 - 300 grader.
Kan også bages på grill