Vores favorit opskrift på æggekage, er let og luftig da der ikke er hvedemel men marizena i
Den kan laves laktosefri, men det anbefales ikke at skifte mælken ud med f.eks. havredrik, da æggekagen dermed får en mærkelig farve. Smagen fejler ikke noget, men det er bare forkert.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Ingredienser :
10 æg
2 deciliter mælk
3 strøgne teskefulde majsstivelse (der udrøres i lidt af mælken)
1 løg - finthakket
8 skiver bacon
2 gode wienerpølser skåret i mindre stykker
8 cherrytomater delt i halve
1 håndfuld friskhakket purløg
Revet muskatnød
Salt og friskkværnet sort peber
Fremgangsmåde :
Slå æggene ud og pisk dem let sammen
Tag lidt af mælken fra, og rør majsstivelse ud i den.
Resten af mælken piskes ind i æggene, og derefter tilsætter du den udrørte majsstivelse.
Pisk det godt igennem, kom salt , lidt friskkværnet peber og revet muskatnød, det giver æggekagen en god smag.
Steg baconskiverne ved middel varme, endelig ikke for høj varme, da fedtet ikke må branke!
Rist også pølserne forsigtigt, tag dem af, og del dem i mindre stykker.
Steg det finthakkede løg i fedtstoffet fra baconen.
Hæld æggemassen på og lad den langsomt stivne. Ryst undervejs panden forsigtigt i cirkler, brug IKKE spartel eller andet til at røre rundt med. Æggekagen skal have lov til at stivne uden.
Bagetid ved en middel varme (jeg bager æggekagen ved 5 på en skala fra 1-9) er cirka 25-30 minutter. Tålmodighed er vigtigt, det tager lidt tid og lad vær med at skrue op for varmen for at få den hurtigere færdig, den bliver blot branket og smager ikke godt.
Når æggekagen er færdig, kommer du pølser, bacon, tomater i halve og friskhakket purløg på, og giv æggekagen en lille tur med peberkværnen.