Autentisk Mexicansk, super mørt langtidssimret oksekød, perfekt i hjemmebagte majspandekager
En lækker måde at få ukurante stykker kød som f.eks. okseklump til at blive mørt, smagfuldt og lækkert.
Det tager tid, men det skyldes kun tiden kødet skal have lov til at simre i og det er det hele værd
Tilberedningstid: Ca 3,5 time inkl. kogetid
Ingredienser:
400 g grove tern (f.eks okseklump)
1 oksebouillon terning
1 løg
2 fed hvidløg
2 tsk stødt spidskommen
1 spsk stødt chili
1 lille dåse tomat puré
Salt og peber
Fremgangsmåde
Kødet puttes i en gryde og dækkes med koldt vand
Løg skæres i kvarte og lægges ved
Bouillonterning tilsættes og gryden sættes til at småkoge i ca 2-2,5 time eller til kødet er så mørt at det kan pilles fra hinanden med 2 gafler
Tag kødet op af vandet (gem vandet) og lad det køle lidt
Pil herefter kødet fra hinanden i trevler, så det bliver fine små stykker
Hak hvidløg og smid det på en pande sammen mede kødet, 2 dl kogevand og tomat puré (tag evt. det kogte løg med)
Rør godt rundt så tomat og kogevand fordeles i alt kødet
Tilsæt krydderierne og lidt mere kogevand og rør godt rundt
Kødet må ikke tørre ud, så fortsæt med at tilsætte kogevand til det hele er blandet godt sammen og er klar til servering